Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2018

Novinky 2018



 

Přání.. 

2019.jpg

 

Krytí Pony... 

Na Štěpána proběhlo plánované krytí naší pointry Pony ( Xaira z Měšinské hájovny). Pro letošní rok se tím "vyvoleným" stal pes Anook ze Štípek. Anook je všestranným psem, v roce 2017 byl zvolen Nejlepším pracovním psem klubu MSKAO , je Český šampion, Český junior šampion, klubový vítěz. Více info a foto zde: http://www.chszestipek.cz/Anook-ze-Stipek-.html 

Věřme tedy, že všechno dobře dopadne a brzy se dočkáme nových přírůstků v naší CHS. V případě zájmu o štěňátko z tohoto perspektivního pracovního i výstavního spojení nás můžete kontaktovat na tel 721 759 009 nebo emaile d.jirgala@seznam.cz.

 

pony.jpg

pony-plakatek-anook.jpg

 

 

Hony,hony a zase hony...

Konec roku tradičně patří honům... Více foto ze Židlochovic, Žatčan a Maršovic, kde se pravidelně s našimi psy honů na drobnou účastníme. 

barcelona.jpg

stazeny-soubor--2-.jpgstazeny-soubor--3-.jpg

stazeny-soubor--7-.jpgstazeny-soubor--4-.jpg

stazeny-soubor--1-.jpgstazeny-soubor--6-.jpg

stazeny-soubor--5-.jpg

 

 

Etika z Jirgalova dvora MVP Praha

2.12.2018 se v Praze konala MVP. Maďarské ohaře hodnotila pí rozhodčí Ing. Lenka Fialová. Etika byla nahlášena do třídy mladých, kde v konkurenci čtyř fenek obsadila čtvrté místo a ocenění VD 4. Škoda jen, že z výstavního posudku nelze nic vyčíst.. Za 800Kč přihlašovacího poplatku na výstavu si odvést prázdný papír, to je asi tak trošku ostuda.. A výmluva, že toho rozhodčí mají hodně?? Koho to tak asi zajímá, když si musíme zaplatit celý poplatek a pak si odvezeme prázdný posudek.. :-( Snad takovéto jednání vůči vystavovatelům bylo naposledy....

Po výstavě následoval výběr do chovu. Etika výběrem úspěšně prošla a stala se kandidátkou na chovnou fenu. 

 

10-mes.jpg

 

Vrh I v nových domovech

V osmém týdnu se naše štěňátka rozjela do nových domovů.. Jsou rozmístěni takřka po celé republice a Indigo odjel až na východní Slovensko. Až na Ira, který bude společníkem starších manželů, budou všichni dělat myslivost, z čehož máme velkou radost. Snad se z nich stanou dobří parťáci a budou svoji novou úlohu zvládat stejně dobře jako jejich rodiče. Jejich majitelům přejeme, aby každý den s nimi byl veselý a plný nových krásných zážitků s těmi malými bojovníky s velkým srdíčkem:-)

pejsci-5-tydnu.jpg

fenky-5-tydnu.jpg

 

Vrh I 7 týdnů

7-tydnu.jpg

 

Hony, naháňky a zase hony... 

Jako každý rok, tak i letos se naši psi účastní honů a naháněk takřka po celé republice.  Na první a třetí fotce je skoro dvanáctiletá Bergie, která tak jako každý rok, sklízí veliké pochvaly od myslivců za perfektní práci... Kdyby nepotřebovala dovést a vysadit po honu do auta, tak by tam prakticky mohla být sama a žádného vůdce ani nepotřebuje:-) 

Na druhé, čtvrté a páté fotce je její skoro osmiletá dcera Barcelona, někde společně s irskou setrou Gwenou z Jirouškova dvora. také ona je na honech nepřehlédnutelná...

Elba a její vnučka Bravery už také byly na první letošní naháňce. A Elba( Daira Kham Mi) na ní udělala svůj rekord, kdy naběhala podle GPS 29,5 km:-)

Pauzu má snad jen momentálně jen Grace, která si plní svoje mateřské povinnosti. Ale jak je na jejím pohledu vidět, už by raději honila prasata než kojila štěňata:-) 

 

bergie-2018.jpg

 

 

barcelona-2018.jpg

bergie-202018.jpg

stazeny-soubor--1-.jpg

 

stazeny-soubor.jpg

 

Vrh I 5 týdnů

Dne 9.11.proběhlo první velké focení štěňátek. Jak se povedlo si můžete prohlédnout zde:  https://photos.google.com/share/AF1QipMvpzyOWaQDB55rI_2y4bfEAdZBSfp1VxBQJVrtH2cP6FePw-_6AyFJFcGoK96p4Q?key=SzhIUUhfTFU3ZFhyUHl6dzQ0bDQ1WGNOSTNiLTlB

Za fotky děkujeme naší kamarádce Lucce Pajerové!! 

itta.jpgIzzi

Irir.jpgiro.jpgIro

Indigoindigo.jpgizzi.jpgItta

indy.jpgIndy

 

Vrh E slaví

Dne 10.11.2017 se nám narodil vrh E maďarských ohařů z Jirgalova dvora. Dne 10.11.2018 oslavil tedy svoje první narozeniny! 

vrh-e-4-tydny.jpg

 Tak tedy naše "Éčka", jmenovitě: Egzy, Eevee, Etiko, Ello a Evito přejeme Vám všechno nejlepší!! 

stazeny-soubor--6-.jpg

A takto vypadá naše Etika v roce:-)

 

 

Štěňátka 1 měsíc...

5.11. oslavila štěňátka svůj první měsíc života. A to velmi stylově, neboť se přestěhovali z pokojíku ven do vytápěné boudy s výběhem. Letošní teplé počasí nám přeje. Jejich první vycházku venku si můžete prohlédnout zde:https://youtu.be/cmxU3h1up74

Všichni již také mají svoje jména a nové budoucí majitele. Tak máme fenečky Ittu a Izzi. Pejskové se budou jmenovat Ir, Iro, Indy a Indigo. 

 

Etika zkoušky vloh

dne 27.10.2018 se na Praze-venkov v obci Nupaky konaly poslední zkoušky vloh v tomto roce, kterých se účastnilo 9 ohařů a 4 malá plemena.  Los číslo 7 zařadil Etiku jako prvního startujícího psa v druhé skupině. To se později projevilo jako velké štěstí, protože hned  po druhé otočce Etika krásně napostupovala a vystavila hned dva kusy a to zajíce a bažantí slípku. Následně došla ještě na jednoho zajíce. I ostatní psi měli štěstí na zvěř, které bylo opravdu dostatek a držela se v jetelince i přes vydatný ranní déšť. Etika si tedy na svých prvních zkouškách v 11 měsících odnesla první cenu a s plným počtem 228 bodů zkoušky vyhrála!!

Vzhledem k tomu, že ze zkoušek nemáme žádné fotky ani videa, tak přikládáme alespoň video z výcviku:-)

https://www.youtube.com/watch?v=eVm7ZwnkxQI

https://www.youtube.com/watch?v=Xeb4G3nmT_k

etika-zv-pha-2.jpgetika-zv-pha.jpg

etika-zv-praha.jpgetika-zv-praha-2.jpg

 

Štěňátka 3 týdny... 

první video se štěňátky můžete shlédnout zde: https://youtu.be/yjMejjhgA90

 

3-tydny.jpg

 

Eevee na návštěvě u nás... 

poprvé od doby, co je v novém domově, k nám zavítala Eevee ( Barcelona Star Moravia x Crazy Tajemství Karpat ) se svojí paničkou Pavlou. Zkusila si také svoje první vystavení na křepelce. Na druhé fotce společně se sestrou Etikou

eevee-11-mes.jpg

etika-s-eevee-11-mes.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aaron z Jirgalova dvora

ze severních Čech nám došla fotka Aarona ( Elza z Hroudova dvora x Willy vom Geestmoor )  v 8 měsících... 

aaron-7-mes.jpg

 

Evropský úspěch Agy

 

Výstavně naši potomci také nezaháleli.. Agy z Jirgalova dvora ( Elza z Hroudova dvora x Willy vom Geestmoor) si na Evropské výstavě ve Varšavě odnesla ocenění VN 1/4 a stala se evropskou nadějí v dorostu..:-) Opět gratulujeme!! 

agy-7-mes.jpg

 

 

Pracovní úspěchy našich odchovů... 

O víkendu 6-7.10.2018 se dva naši odchovánci účastnili loveckých zkoušek. V sobotu border teriér Coddy z Jirgalova dvora ( Daira Kham Mi x Barney ze Stružského dvora) absolvoval barvářské zkoušky OMS Znojmo a dokončil je v I.ceně. Gratulujeme! 

coddy-bz.jpg

V neděli Klub anglických ohařů pořádal v Těšanech zkoušky vloh ohařů ze zadáním titulu CACT. Na ně se na poslední chvíli přihlásil "náš" Alonso z Jirgalova dvora ( Xaira z Mešinské hájovny x Astor) . Ten předvedl velice pěknou práci. Dostal pouze jednu trojku z klidů před srstnatou, na kterou nedošel, jinak měl samé čtyřky. Tímto na zkouškách, na které nastoupilo 24 psů, obsadil krásné třetí místo v I.ceně/ 225b.! Jeho majiteli F. Čápovi moc gratulujeme!! 

alonnsko-zv.jpg

 

Chicco Star Moravia

Dne 6.10. se konala Mezinárodní výstava psů v Českých Budějovicích. Naši CHS zastupoval jezevčík Chicco Star Moravia ( Grace Star Moravia x Sebastian Fino Bohemia ). Ten si ve třídě pracovní odnesl ocenění V1, CAC. Při následném výběru do chovu úspěšně prošel a stal se z něj CHOVNÝ PES. Tímto jeho majitelce Kamile děkujeme, že vše dotáhla až do konce a přejeme hodně štěstí při dalších zkouškách, v chovu, popř i na výstavách. 

chicco-nv-ostrava-2.jpg

 

Grace má štěňátka! 

 

Dne 5.10.2018 přivedla Grace na svět dvě fenečky ( červená a oranžová mašlička) a čtyři pejsky ( modrá, zelená, černá a šedá mašlička).  Štěňátka i Grace jsou v pořádku a mají se čile k světu. Volné máme pejsky, tak v případě zájmu nás můžete kontaktovat. 

stazeny-soubor--2-.jpg

 

Grace 59 den březosti....

 

59-den.jpg

 

Argo z Jirgalova dvora

 

z Malé Fatry nám došla fotka malého Arga v 7 mi měsících..  (Elza z Hroudova dvora x Willy von Geestmoor) 

 

argo.jpg

 

Krajská klubová výstava teriérů

 28.9.proběhla v Brně Krajská klubová výstava BRT.  Naše Brise ( Bravery Slovakia Royal Hunter) ve třídě otevřené dostala od pí rozhodčí MVDr. Kláry Eichacker ocenění V3/6. Dále se výstavy účastnil náš odchovanec Coddy z Jirgalova dvora ( Daira Kham Mi x Barney ze Stružského dvora). Ten taktéž ve třídě otevřené získal ocenění V1/3. Tímto jeho majiteli gratulujeme! 

 

dsc00488.jpgBrise

kv-brno.jpgCoddy

 

A opět ta Charta...

 poslední víkend v září se podařilo naší odchovankyni  jezevčíka Chartě Star Moravia ( Grace Star Moravia x Sebastian Fino Bohemia, na fotce ve štěněcím věku první zleva)

) uspět na norovacích zkouškách s výsledkem uspěla/ 75 b. Tímto splnila poslední podmínku chovnosti a stala se z ní chovná fena. Jejímu majiteli p. Jílkovi gratulujeme. V jednom roce věku je to moc pěkný výsledek. 

 

img_4129.jpg

 

 

Áron z Jirgalova dvora

 

že se štěňátka ze spojení ( Elza z Hroudova dvora x Willy vom Geestmoor ) povedla i pracovně dokazuje fotka " malého" 6-ti měsíčního Áronka ze Sedlčan:-)

 

aron.jpg

 

Grace 43 den březosti...

 

stazeny-soubor--6-.jpg

 

Opět Agy...

 

z Polska přišla další skvělá zpráva.. Agy z Jirgalova dvora ( Elza z Hroudova dvora x Willy vom Geestmoor ) se 15.9. účastnila výstavy v polské Wawrzkowizne  a ve svých šesti měsících vyhrála BEST IN SHOW Puppy :-) Gratulujeme!! 

 

agy-6-mesicu.jpg

 

Krajská výstava Brno

 

9.9. se v Brně - Líšni konala Krajská výstava. Na tu jsme přihlásili do třídy mladých naši maďarku Etiku z Jirgalova dvora ( Barcelona Star Moravia x Crazy Tajemství Karpat ). Posuzoval pan rozhodčí L. Jančík a Etika si odnesla velice pěkný posudek a ocenění V1,VT. V závěrečných soutěžích se z celkového počtu caa 20ti mladých jedinců různých plemen dostala do užšího výběru a nakonec obsadila krásné čtvrté místo:-).

etika-kv-9-mes.jpg

10-mes.jpg

 

ZV Charta Star Moravia

 

8.9. se v Přerově konaly zkoušky vloh malých plemen, kterých se účastnila naše odchovankyně Charta Star Moravia ( Grace Star Moravia x Sebastian Fino Bohemia ) vedená jejím majitelem p. Jílkem. Charta se 184 body tyto zkoušky vyhrála! Tímto oběma gratulujeme! 

 

charta-zv.jpg

 

Národní výstava Olomouc

 

1.9.2018 se konala Národní výstava psů, která se po několika letech vrátila z Brna do Olomouce. My jsme měli nahlášenu ve třídě mladých MOK Etiku z Jirgalova dvora. Ta si v konkurenci pěti fenek odnesla od pí rozhodčí Brůžkové pěkný posudek a ocenění V3. U bordíků jsme měli zastoupení v mezitřídě, kdy naše malá Bravery Slovakia Royal Hunter si od pí rozhodčí z JAR M. Gael odnesla ocenění V1, CAC. 

Z našich odchovů na své první výstavě exceloval pointer Alonso z Jirgalova dvora (Xaira z Mešinské hájovny x Astor). Ten si od pana rozhodčího MVDr. Šrámka odnesl ocenění V1, CAC, NV, BOB a velice pěkný posudek. Tímto jeho majiteli p. Čápovi děkujeme za prezentaci a ještě jednou gratulujeme! 

alonso-nv-olomouc.jpg

 

Memoriál Richarda Knolla

 

25-26.8. 2018 se při OMS Česká Lípa konal jubilejní 44.ročník Memoriálu Richarda Knolla. Po tropických teplotách přišlo ochlazení, tak podmínky pro startující psy byly příznivé.  

Naše Pony( Xaira z Mešinské hájovny) byla od nominací v klidovém režimu, neboť se u ní projevil zánět šlachy na ramenním kloubu a to vylučovalo takřka veškerou přípravu na memoriál.. I tak jsme se na memoriál těšili a tajně doufali, že si první den vylosujeme les.. Ale co čert nechtěl.. Číslo losu dvě nás hned první den poslalo na pole a hned na společný hon.. Ten šla Pony naposledy o nominacích, což se bohužel projevilo na výsledné známce.. Její veliká radost z pohybu se nedala přehlédnout. Všechnu zvěř ale vypracovala moc pěkně a na sólo hledání už předvedla pěknou práci. Známka 1 ze společného honu nás sice hodila do třetí ceny, ale někteří psi na tom byli daleko hůře.. Malé pole bylo bez problémů. Na vodě už se částečně projevila Poníkovo únava z několikaměsíčního odpočinku. Nicméně první den zvládla dobře a hlavně neokulhala! 

Ráno nastoupila na práci v lese. Ohrádku měla velice pěknou, chuťovou, klidy na stanovišti také bez problémů. Na barvu se vydala jako první z naší skupiny a na konci ji čekala pochvala od pánů rozhodčích, když šla jistě, zalehnutá v řemeni od nástřelu až ke kusu. Poté následovala dvouhodinová pauza a po ní vlečka s liškou. Tady bohužel došlo k našemu velkému zklamání, kdy Pony uběhla caa 20 metrů a vrátila se zpátky. Ani další nasazení se bohužel nezadařilo a tak David ze soutěže odstoupil. Škoda přeškoda, ale co už.. Stávají se i horší věci.. 

Vítězem celého memoriálu se stal Matouš Charvát s fenkou NKO Ella Fons Vitae. Tímto mu velice gratulujeme k zaslouženému vítězství! Pánům rozhodčím děkujeme za korektní posuzování a všem našim kamarádům za krásně prožitý víkend, zase bude na co vzpomínat.. 

Výsledková listina zde: http://www.cmmj.cz/Files/dd/dd711250-392e-481b-b337-1110dc6a212f.pdf

Odkaz na fotky od Nikoly Balajkové zde: https://www.zonerama.com/NikiBalajkova/Album/4585780

 

stazeny-soubor.jpg

stazeny-soubor--5-.jpg

 

Sdružená výstava Zákupy

 

18.8.2018 se v Zákupech konala sdružená výstava psů. Naši CHS reprezentovali ve třídě štěňat malí NKO Al Capone a Arany z Jirgalova dvora. Al Capone si v konkurenci šesti pejsků odnesl ocenění VN3 a Arany v konkurenci čtyř feneček ocenění VN1. Oba posuzoval pan rozhodčí Dietrich Hollman z Německa. Tímto jejich majitelům p. Pavlasovi a p. Vachovi děkujeme za pěknou reprezentaci a gratulujeme jim:-) Na fotce Arany z příprav na výstavu. 

arany-stene.jpg

 

Etika 9 měsíců... 

V měsíci srpnu oslavila 9 měsíců života naše malá Etika...

 

etika-10mes.jpg

etika-9-mes.jpg

 

Agy Světová výstava Amsterdam

 

Jak jsme již psali níže, malá Agy z Jirgalova dvora( Elza z Hroudova dvora x Willy vom Geestmoor ) se zúčastnila světové výstavy psů, která se letos konala v Amsterdamu. a odnesla si titul BEST MINOR PUPPY of the breed.. Velice tímto jejímu majiteli gratulujeme a děkujeme za skvělou prezentaci naší chovatelské stanice. 

 

stazeny-soubor--5-.jpg

stazeny-soubor.jpg

stazeny-soubor--4-.jpg

 

Agy z Jirgalova dvora

Z Polska nám chodí skoro týden co týden skvělé zprávy. Naše malá Agy z Jirgalova dvora( Elza z Hroudova dvora x Willy vom Geestmoor ), úspěšně reprezentuje naši CHS na polských výstavách a sbírá ve třídě štěňat jeden titul za druhým a chystá se také na světovou výstavu do Amsterdamu ! 

agy-1.jpgagy-2.jpg

 

 


 

Memoriál O. Valeše

Dne 14.7.2018 pořádal OMS Brno město Memoriál Oldřicha Valeše - Lesní zkoušky ohařů. Tentokráte na něm startovala naše Kira ( Elza z Houdova dvora) . Přes počáteční zaváhání na ohrádce, kde dostala známku tři, již všechny disciplíny dokončila ve čtyřkách. Celkově obsadila třetí místo v I.ceně s 238 body. 

stazeny-soubor.jpg

 


 

Smutné oznámení... 

Dne 12.7.2018 odešel z tohoto světa jeden z nejvýraznějších osobností lovecké kynologie, chovatel, rozhodčí, velice milý a čestný člověk, pan Luděk Muller. Odešel nečekaně a velmi brzy... Byl to on, kdo v počátcích Davidovi na Albertovci radil, co má s Bergie dělat, jak s ní má cvičit...

Poslední náš kontakt s ním proběhl v dubnu na výstavě v Ostravě, kde se mu moc líbila naše malá Etika.. Říkal, že je na ni zvědavý, až vyroste.... K tomu už bohužel nedojde.....

Čest jeho památce. Nikdy nezapomeneme.. 

etika-nv-ostrava-2018.jpg

lm.jpg

 


 

Etika klubová výstava 

Dne 16.6.2018 proběhla v areálu zámeckého parku v Náměšti na Hané Speciální výstava klubu maďarských a drátosrstých ohařů. Etika nastoupila poprvé ve třídě dorostu. Posuzoval maďarský rozhodčí  Zolt Szabo a odnesli jsme si velmi pěkný posudek a ocenění VN1. 

 

etik.jpg

 


 

Brise první výstava

 

Dne 10.6.2018 proběhla v Týně nad Vltavou Speciání výstava border teriérů. Naše Brise ( Bravery Slovakia Royal Hunter) měla svoji výstavní premiéru. Nastoupila do mezitřídy a v konkurenci 9 fenek si od paní rozhodčí Anne Buvik z Norska odnesla velice pěkný posudek a ocenění V1 CAC.

tyn2.jpg

tyn.jpg

Pejsky zastupoval náš odchov Coddy z Jirgalova dvora( Daira Kham Mi x Barney ze Stružského dvora). Ten ve třídě otevřené v konkurenci 12 psů dostal od pí rozhodčí Helene Stamnes z Norska ocenění V4. Oba naši svěřenci také úspěšně prošli výběrem do chovu. Bravery tímto splnila poslední podmínku chovnosti a  stala se z ní chovná fena:-)

caro.jpg

 

 


 

Brise ZN

 

23.5.2018 měla svoji zkouškovou premiéru naše malá border teriérka Brise - Bravery Slovakia Royal Hunter ( Kontra Fiery Lucifer x Bush z Jirgalova dvora). Na norování nováčků v Nových Bránicích obstála a zkoušky dokončila se 66 body. 

zn2.jpg

zn3.jpgzn.jpg

 

 


 

Vrh D slaví 3 roky

 

21.5.2018 slaví náš vrh D z Jirgalova dvora svoje třetí narozeniny. Jmenovitě tedy Derby, Dessy, Dust, Dona, Dajuna, D´Cesar, Dante a Danny. Všechno nejlepší Déčka:-) Na fotce Derby( vlevo) a naše malá Etika

derby-3-roky.jpg

 

 


 

Chicco zkoušky vloh

 

Z Litovle nám došla skvělá zpráva. Chicco Star Moravia

(Grace Star Moravia x Sebastian Fino Bohemia) dne 12.5.2018 úspěšně složil zkoušky vloh v I.ceně / 177 bodů. Tímto Kamile a Chiccovi moc gratulujeme! :-)

 

chicco-zv.jpg

 

 


 

Barcelona slaví

 

Dnes 11.5. slaví svoje sedmé narozeniny naše Barcelona Star Moravia a společně s ní také její sourozenci Bea, Berys, Ben, Bradley a Baron z vrhu B Star Moravia. Baiře posíláme pozdravy do nekonečných plání... :-(

Všechno nejlepší Barunko a děkujeme za všechno.. :-)

 

wp_20160907_002.jpg

10711033_10202103356819580_5213298935391727069_n.jpg

 


 

Nominační soutěž MRK

 

Ve dnech 4-6.5.2018 probíhala na OMS Kolín Nominační soutěž na Memoriál Richarda Knolla. Pony ( Xaira z Mešinské hájovny) startovala hned první den. David si vylosoval startovní číslo dvě, což znamenalo první velké pole. Zde Pony obdržela pár trojek, ale v porovnání s ostatními psy si stále vedla dobře v I.ceně. Následovaly disciplíny na vodě, kde obdržela také hodnocení tři jak na ochotě, tak i na nahánění v rákosí. Stále se však držela v I.ceně.. Posledními disciplínami byla šoulačka a barva v lese. Šoulačka byla bez problémů, ale na barvě se nám trošičku zvedl adrenalin. Pony z barvy sešla, ale David se sám opravil a úspěšně barvu dokončili. Video z barvy zde: https://youtu.be/yd910HvJq0k

Celkem obsadila Pony desáté místo v I.ceně s 250 body. Což v konečném součtu všech tří dnů krásně stačí k účasti na MRK, protože celkem dokončilo v první ceně 10 psů a v druhé ceně také deset psů. Zbylý počet psů byl ve třetí ceně, mimo cenu, popř odstoupili.  Tak pokud vše dobře dopadne, tak na konci srpna nás čeká Memoriál Richarda Knolla v České Lípě.

Výsledkovou listinu si můžete prohlédnout zde: http://ohar.cz/soubory/2018/20180546_ns_mrk_vysledkova_listina.pdf

a fotky focené Nikolou Balajkovou zde: https://www.zonerama.com/NikiBalajkova/Album/4317461

stazeny-soubor--5-.jpg

stazeny-soubor--3-.jpg

stazeny-soubor--4-.jpg

 

 


 

Štěňátka 8 týdnů

 

Všechna štěňátka se vydala do nových domovů.. Jejich majitelům přejeme, aby jim jim jejich noví parťáci byli užitečnými společníky při výkonu práva myslivosti a také milými a oddanými kamarády v každodenním životě. 

 

agy.jpg

 

 


 

Štěňátka 7 týdnů

 

I čerti někdy spí:-)).. 

 

7-tydnu.jpg

 

A tak jak přesně ve 4 týdnech, tak i přesně na den v sedmém týdnu proběhlo focení našich A štěňátek NKO. Opět se ho ujala Lucka Pajerová a výsledek jejího snažení si můžete prohlédnout zde. Doporučuji prohlížet odzadu:-)https://photos.app.goo.gl/gFPrRvB9ofr78EEf1

 

 


 

Etika 5 měsíců...

 

2.jpg

3.jpg

1.jpg 

 


 

Eyra of Lady Erica 10 let

 

11.4.2018 oslavila svoje 10 narozeniny naše jezevčice Eyra. I přes její operovaná záda se stále drží a dělá nám radost. Hodně zdravíčka Eyřičko:-)

 

eyra-10-let.jpg

 


 

Etika poprvé na výstavě... 

 

7.4.2018 proběhla v Ostravě NV psů. Zde měla svou výstavní premiéru ve třídě štěňat naše malá Etika z Jirgalova dvora. Předvedla se velmi pěkně a on pana rozhodčího Mullera si odnesla moc pěkný posudek. 

etika-nv-ostrava-2018.jpg

nv-ostrava-2018-2.jpg

Dále naši CHS reprezentoval MOK Danny z Jirgalova dvora. Ten si ze třídy otevřené v konkurenci čtyř psů odnesl ocenění V1, CAC. Tímto splnil poslední podmínku chovnosti. Moc Peti gratulujeme a děkujeme za pěknou prezentaci. 

danny-nv-ostrava-2018.jpg

Také mezi odchovy našich jezevčíků se nám dařilo.  Malý Chicco Star Moravia si ve třídě mladých odnesl ocenění V1, CAJC.

chicco-nv-ostrava-2.jpg

Jeho starší bratr Herry Star Moravia si odnesl z třídy otevřené sice VD, ale úspěšně prošel výběrem do chovu a stal se kandidátem chovu. 

herry-nv-ostrava-2018.jpg

Tímto také Kamile i Lence gratulujeme a děkujeme za příjemně strávený den:-)

 

 


 

Štěňátka 5 týdnů

 

5-tydnu.jpg

 

 


 

Etika první vystavení... 

 

Etika nám dělá radost. Ve svých čtyřech měsících poprvé vystavila křepelky. 

prvni-vystavovani.jpg

 

 


 

Štěňátka 1 měsíc

Přesně v den prvního měsíčního výročí našich štěňátek proběhlo jejich první focení.. Venku bylo trochu zima, chvílemi poletoval sníh, ale štěníci to zvládli skvěle:-) 

Opět naše velké poděkování patří Lucce Pajerové a jak se jí vše povedlo se můžete podívat zde: 

https://photos.app.goo.gl/gFPrRvB9ofr78EEf1

 

1m-pejsci.jpg

1m-fenky.jpg

 


 

Štěňátka 3 týdny

 

Štěňátka už mají za sebou třetí týden života.. Už se přestěhovali z pokojíčku do venkovního výběhu a pomalu začínají vystrkovat čumáčky z boudy.  Také už kromě mlíčka ochutnali i piškoty a granulky a moc jim chutná:-) Stále máme volné pejsky, tak v případě Vašeho zájmu nás neváhejte kontaktovat:-)

 

3-tydny.jpg

 


 

Štěňátka 2 týdny

 

Uplynuly dva týdny od narození štěňátek.. Všechna se mají čile k světu a začínají  pomalu chodit a otevírají se jim očička. S přikrmováním jsme začali hned druhý den, aby toho na Kirdu nebylo moc. Štěňátka také dostali rozlišovací obojky a mají za sebou první odčervení a stříhání drápků. 

Pejsci mají černý, hnědý, zelený, šedý, tmavě modrý a světle modrý obojek. Fenky naopak můžete vidět s růžovým, červeným, fialovým, oranžovým, žlutým obojkem a jedna fenečka je bez obojku.

Stále máme volné pejsky, tak pokud budete mít zájem, tak nás můžete kontaktovat.  K odběru budou na konci dubna. 

 

stazeny-soubor--3-.jpg

 


 

Smutné oznámení... 

 

Dne 8.3.2018 náhle zemřel náš přítel a kamarád, jeden z nejúžasnějších lidí, kteří se točí kolem jezevčíků a také chovatel naší Eyry od Lady Erica, pan Vláďa Filípek... 

Nikdy na něj nezapomeneme a vždy zůstane v našem srdíčku... Sbohem Vláďo a děkujeme za všechno..... 

 

 


 

Kira štěňátka

 

Kiru už nebavilo se tahat s těžkým pupkem a tak už 60tý den dne 27.2.2018 přivedla na svět svůj první vrh ( Elza z Hroudova dvora x Willy vom Geestmoor ). V naší CHS se jedná o první vrh tohoto plemene.. A Kira se opravdu činila.. A tak postupně od půlnoci až do oběda spatřilo svělo světa 12 štěňátek, 6 pejsků a 6 feneček. Některá štěňátka máme ještě volná, tak v případě zájmu nás můžete kontaktovat na tel 721 759 009 D. Jirgala. 

 

stazeny-soubor--1-.jpg

 


 

Dianka by slavila..

 

26.2.2018 by se naše border teriérka Dianka ( Angel My Life z Jirgalova dvora) dožila pátých narozenin...  A tak jí do nebíčka posíláme gratulace. Ty ostatně patří také jejím bráškům, Al Campovi, Ascovi a Atreyevi !! 

 

img_6388.jpg

 


 

Kira 53 den březosti

 

Kirda se nám trošku zakulatila.. :-)

 

kira-54-den.jpg

 


 

Pony Český šampion

 

A máme to černé na bílém.. Naše Pony alias Xaira z Mešinské hájovny se stala českou šampionkou krásy:-)

 

pony-cs.jpg

 


 

Duo Cacib Brno 2018

 

O víkendu 3-4.2. proběhla v Brně mezinárodní výstava psů Duo Cacib. A jak každým rokem,tak i letos, se náš dům stal domovem pro mnoho kamarádů a jejich čtyřnohých parťáků. Zažili jsme spoustu legrace a zase máme po celý rok na co vzpomínat.. Ale už zpátky k výstavě. Naše chovatelské stanice měli svoje zastoupení a my to vezmeme podle stáří.. Nejmladším naších odchovem na výstavě v sobotu byl malý bordík Coddy z Jirgalova dvora. Ten si v sobotu odnesl ocenění V1, CAJC. Na to, že to byla jeho první výstava, tak se moc pěkně prezentoval a všem se moc líbil:-) Gratulujeme! CHS Star Moravia reprezentoval v sobotu jezevčík Herry. Ten si také odnesl pěkný posudek a ocenění V. Také gratulujeme!

herry-star-moravia.jpg

No a posledním zástupcem byla naše pointra Xaira z Mešinské hájovny. Ta si v sobotu odnesla ocenění V2, res CAC a res CACIB. V neděli to bylo o trošku lepší a dostala ocenění V1, CAC a res CACIB. Tím splnila podmínky pro udělení titulu Český šampion krásy a zakončila svou výstavní kariéru:-) 

pony-2018-duo-cacib.jpg

Největší gratulace ale patří naší kamarádce Hance Bártové Kaprové, která v sobotu se svým psem NDO Argo Bermont  dosáhla titulu nejvyššího, získala V1, CAC, CACIB a BOB. V odpoledních soutěžích už Arga předváděla Lucka a podařilo se jim vybojovat titul BIG 5. Tímto Hance i Lucce moc gratulujeme a děkujeme za napínavé chvilky při odpoledních soutěžích a taktéž za oslavné chvilky v restauraci:-)

argo.jpg

 


 

Očekáváme štěňátka NKO

 

S radostí oznamujeme, že silvestrovské krytí naší fenky německého krátkosrstého ohaře Kiry - Elza z Hroudova dvora psem Willy vom Geestmoor dopadlo dobře a Kira se na konci února stane poprvé maminkou...  Více o psu zde: http://klubkratkosrstyohar.cz/?page=karty_psu&id=36

V případě Vašeho zájmu o štěňátko z tohoto perspektivního spojení nás můžete kontaktovat na tel 721 759 009 nebo emailu d.jirgala@seznam.cz - p. David Jirgala

 

stazeny-soubor.jpg

sono.jpg

 


 

Pár fotek našich odchovů...

 zde je něco málo fotek, které nám přicházejí od nových majitelů štěňátek našich chovatelských stanic jak z Jirgalova dvora, tak Star Moravia..Předem všem majitelům za ně děkujeme.. 

ella.jpg Ella

Eevee eevee.jpg

coddy.jpg Coddy

aston3.jpg Aston

Alonso alonso.jpgdajuna.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dajuna

 


 

Národní výstava Brno 

 

13.ledna se v Brně konala NV psů. Naši CHS zastupovala pointra Pony (Xaira z Mešinské hájovny), která si ve třídě pracovní odnesla od pana rozhodčího Václavíka pěkný posudek a ocenění V1. 

Mezi jezevčíky jsme měli také želízko v ohni a to ve třídě dorostu Chicco Star Moravia (Grace Star Moravia x Sebastian Fino Bohemia). Chicco ačkoliv měl svoji výstavní premiéru, tak si vedl velice pěkně a dostal ocenění VN1 a postoupil i do odpoledních soutěží, kde se také pěkně předvedl. Máme z něj velikou radost a jeho majitelce Kamile moc děkujeme za prezentaci. 

stazeny-soubor--1-.jpg

 


 

Bergie slaví.. 

 

12.ledna oslavila zakladatelka našeho chovu MOK Bergie z Chejlavských lesů svoje jedenácté narozeniny. A to v plném zdraví a v plné síle.  Tak ať se Ti babčo stále daří !! 

stazeny-soubor--9-.jpg

 


 

Štěňátka odešla do nových

domovů...   

 

Nový rok nám začal loučením..  Štěňátka se postupně vydala do svých nových domovů a my jim přejeme, aby jim bylo s jejich novými pánečky dobře a novým pánečkům zase, aby jim jejich noví parťáci dělali jen a jen samou radost!

A nám doma také jedna velká radost zůstala.. A to fenečka s červeným obojkem, která dostala jméno Etika. 

stazeny-soubor.jpg