Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2017

Novinky 2017




 

Krásné vánoční svátky

vám přeje CHS z Jirgalova

dvora a CHS Star Moravia

 

prani-2.jpg

prani-3.jpg

 


 

Hony, naháňky a zase hony

 

I letos naši psi nijak nezahálí... Grace a Elba chodí na naháňky a ohařky zase na hony. Kromě Barcelony. Ta je na mateřské:-) Jinak se na honech postupně vystřídaly všechny naše fenky: Kira, Pony, Derby i babča Bery. Té patří opravdu velká poklona, protože její práce v necelých 11 ti letech je obdivuhodná a strčí do kapsy nejednu mladší kolegyni:-) Připojujeme pár fotografií.. Jen pro lepší orientaci: Bergie má na fotkách zelený nebo oranžový obojek, Derby růžový.. 

stazeny-soubor--6-.jpg

stazeny-soubor--8-.jpgstazeny-soubor--4-.jpg

stazeny-soubor--3-.jpg

stazeny-soubor--5-.jpg

stazeny-soubor--2-.jpg

stazeny-soubor--1-.jpg

stazeny-soubor--7-.jpgstazeny-soubor--10-.jpg

hon-zatcany.jpg

 


 

Štěňátka 5 týdnů...

 

Tak už je na čase, aby prckové opustili vyhřívanou boudičku.. Alespoň občas.. Tak jsme jim vyndali přepážku a video z jejich prvních krůčků venku si můžete prohlédnou zde: https://youtu.be/EuJUriv6yNA

Vše samozřejmě probíhalo pod dohledem maminky Barcelony:-) Štěňátka už také mají svoje jména. A tak v rodokmenech budou zapsaná tato jména:  Egzy, Evita, Ella, Eevee a Etika. 

 


 

Štěňátka 1 měsíc

 

dne 11.12. proběhlo první větší focení štěňátek s naší kamarádkou Luckou Pajerovou, za které jí velice děkujeme:-) Jak se jí fotky povedly, se můžete podívat zde: 

https://photos.app.goo.gl/WiwjfCB1au7bCB6T2

 

vrh-e-4-tydny.jpg

 


 

Štěňátka 3 týdny

 

3t-3.jpg

3t-2.jpg

3t-1.jpg

 


 

Štěňátka 12 dní

 

stazeny-soubor.jpg

 


 

Štěňátka jsou na světě! 

 

10.11.2017 přišel na svět vrh E maďarských ohařů (Barcelona Star Moravia x Crazy Tajemství Karpat). 

Narodily se čtyři fenky a jeden pejsek. Všechna štěňátka již máme zadaná.

 

e.jpg

 


 

Pony všestranné zkoušky

 

7-8.10.2017 se konaly pod záštitou OMS Brno-město všestranné zkoušky ohařů. Počasí bylo ošklivé, že by ani psa nevyhnal.. Hlavně v sobotu. Psů na startu bylo pouze šest, tak to naštěstí rychle "odsýpalo".. V sobotu se šlo do lesa. Pony předvedla pěkný výkon a odnesla si od pánů rozhodčích samé čtyřky. Totéž následovalo i v neděli, kdy předvedla velmi pěknou práci na poli i na vodě. S celkovým počtem 492 bodů tyto zkoušky vyhrála a nominovala se tímto na jarní nominační soutěž na Memoriál Richarda Knolla, který bude tentokráte v Kolíně.

 

pony-vz.jpg

stazeny-soubor--3-.jpg

stazeny-soubor--2-.jpg

stazeny-soubor--1-.jpg

 


 

Barcelona krytí

 

Začátkem září proběhlo plánované krytí Barcelony. Pro Barcelonu jsme vybrali psa českého chovu Crazy Tajemství Karpat. Crazy je v majetku pana Soukala, který je naprostý začátečník a společně s Crazym se vše učil... Přesto s Crazym absolvoval spoustu výstav i zkoušek. Nakonec to spolu " dotáhli" až na Interšampoiona C.I.B a C.I.E. Co se týče pracovních výsledků má Crazy na svém kontě ZV, PZ, SVP, LZ, BZ, VZ vše v I.ceně. Více o Crazym zde:http://www.crazy-tajemstvi-karpat.cz/

 

mok_crazy_tajemstvi_karpat.jpg

barcelona-kryti.jpg

 


 

Štěňátka 8 týdnů

 

Během osmého týdne se nám štěňátka rozjela do nových domovů... A musíme uznat, že jsme na zájemce měli tentokráte opravdu štěstí a takřka všechna štěňátka se dostala do výborných rukou jejich nových majitelů.. Paradoxně všichni už jezevčíka měli nebo mají, tudíž lze předpokládat, že naše "cháčka" budou v těch nejlepších rukou, ať už na poli výstavním, pracovním nebo společenském.  Také doufáme, že některý z nich v budoucnu zasáhne do chovu jezevčíků ať již v Čechách, na Moravě nebo na Slovensku:-)

Ale život někdy přináší i komplikace a tak se stalo, že fenka Chyra, která byla hned od narození rezervovaná, tak si pro ni noví pánečkové nepřijeli a jen poslali SMS, že si vše rozmysleli a že si vlastně pejska ani pořizovat nechtějí... Co k tomu dodat.. Nooo... Asi raději to necháme bez komentáře..  Ostatně všechno na světě má svůj důvod.. 

A to se nám potvrdilo i nyní... Chyra už je v nové rodině a budoucí život v matičce Praze vyměnila za život na moravské vesničce nedaleko Slavkova.  A tam jí bude jisto jistě lépe než v rušném městě. Tímto manžele Nevědělovi zdravíme a přejeme jim, aby jim Chyrka dělala jen samou radost,  ne menší než jakou jim dělali jejich předešlí jezevčíci:-)

 

chyra.jpg

img_4129.jpg

 


 

 

Štěňátka 6 týdnů

 

Štěňátka mají za sebou druhé focení. Za překrásné fotky opět děkujeme Lucce Pajerové. Odkaz na album najdete zde: https://goo.gl/photos/gRyVQ2n3A1J2ppUX8

 

img_4039.jpg

img_4129.jpg

img_4302.jpg

img_4835.jpg

 


 

Kira a Derby PZ

 

12.8.2017 v Těšanech OMS Brno venkou pořádal podzimní zkoušky ohařů.  Startovalo celkem 24 ohařů. Kira s Davidem dopadli výborně a zkoušky odešli pouze s jednou trojkou z klidů před pernatou, na kterou nedošli. Tímto si Kira splnila poslední podmínku chovnosti. 

Derby zrovna svůj den neměla a bohužel hledání nebylo takové, jaké by mělo být, tak spadla až do třetí ceny.  Zde máme co napravovat:-) Jinak si vedla výborně, dohledávky a vlečky jí šly moc pěkně. 

 


 

Pony MJH

 

O víkendu 29-30.7.2017 se na OMS Opava konal Memoriál Jitky Hromadové. Tento rok jsme nahlásili Pony ( Xaira z Měšinské hájovny). První den nastoupila na lesní zkoušky, kde bohužel začala sice výborně, čtyřkou z ohrádky a z klidů na stanovišti. Na třetí disciplíně bohužel vypadla. Tentokrát smolnou disciplínou se jí stala vlečka se zajícem. Druhý den zkoušky z vodní práce dokončila s jednou trojkou a zkoušky vloh celkem se dvěma trojkami. 

 

yett4d1gnaarv2brdptwh4mz7gorkci_pwz3i1nvvy6uxvsad1qpkgjrpftu3bdns2m8c7u.jpg

mp2zr9fwlrhoiyqenyt86a9jtgvqhmcmpbw38xbxl0kgkknuit7zboq7tr2qx1pjrvnm1zs.jpg

0zozrzzhgwqooio2hmd86a9jtgx4jg5os56rnjifcjxyzqm2it7zboq7tr2qx1pjrvnm1zs.jpg

orvy4dpxwnkrwcdsgfd1bubyzqjwg4jlg3lckap1b_sv_ugrabwkeb2qx1pjnfnm5kjfcli.jpg

 

 


 

Štěňátka 4 týdny

 

Video štěňátek z prvního pobytu na sluníčku ve věku necelých 4 týdnů můžete shlédnout zde: https://youtu.be/tjtwkrBQ75I

Návštívili nás také manželé Kubíčkovi, majitelé Sebastiana a udělali pár pěkných fotek, za které jim moc děkujeme:-)

Stále máme volného pejska a fenečku, tak v případě Vašeho zájmu nás můžete kontaktovat na tel 606 183 293 nebo na email starmoravia@seznam.cz

2xioj2niioty0spj17xemrer_k0lg94dcaq6-hcmemfu_-lpmxu_tcydlgxyd6kr1zuuhcm.jpg

polghellnp-umi7lanerqgp8eaaarf2updezench5fs1dpogdkrrgee06_5tqhckyewdfry.jpg

 

 

 

 

 

 

 


 

Kira vodní práce

 

22.7.2017 absolvovala Kira ( Elza z Hroudova dvora ) na OMS Brno-venkov zkoušky z vodní práce ohařů. Tyto úspěšně zvládla v I.ceně s 88 body. 

kira-a-pony.jpg

 


 

Nové fotky štěňátek

img_1263.jpg

img_1268.jpg

img_1270.jpg

img_1255.jpg

 


 

Derby příprava na PZ

 

Za fotky jak Derbíčka, tak štěňátek, děkujeme Lucce Pajerové... 

img_1413.jpg

 

 

 

 

 

 

 

img_1522.jpg

img_1524.jpg

 


 

Štěňátka 2 týdny

 

Štěňátka pěkně prospívají.. Už mají za sebou první odčervení a stříhání drápků..  A otevřeli očička!! I jména jsme jim již vybrali.

Pejsci se budou jmenovat: Chicco, Chipp a Charlie. Fenečky dostaly jména: Channel, Charta, Chessy a Chyra.  Volného máme Charliho a Chartu. 

Pokud o ně máte zájem, tak nás můžete kontaktovat. Tel je 606 183 293. Uvítáme zájemce o myslivost, výstavy a uchovnění.  

grace-stenatka-13-dni.jpg

 


 

Pony lesní zkoušky

 

Dne 15.7.2017 naše pointra Xaira z Mešinské hájovny, alias Pony absolvovala na OMS Brno-Město lesní zkoušky ohařů. Po malém zaváhání, kdy se vrátila z ohrádky bez lišky a přinesla ji až na druhý pokus, jsme tušili, že dnešní den nebude probíhat zas až tak hladce.. Na ohrádce byla hodnocena známkou 2. Následující disciplína šoulačka byla v pohodě, ale na barvě 2x sešla, což byla další známka 2 a odsunutí do II.ceny. Pak až do konce to byly trošku nervy.. Hlavně při poslední vlečce s liškou, při které se spustily z nebe proudy vody, tak nám moc dobře nebylo... Ale Pony již nezaváhala a všechny disciplíny udělala za 4 a v konečném součtu si tedy odnesla 224b, II.cenu a 7.místo. 

 

pony-lz-1.jpg

pony-lz-2.jpg

 


 

Štěňátka jsou na světě

 

Dne 4.7.2017 přivedla Grace na svět svůj druhý vrh. Porod proběhl dobře a Grace i štěňátka jsou v pořádku. A tak se můžeme těšit ze čtyř feneček a tří pejsků červené barvy, kteří již brzy dostanou jméno na CH.  Stále máme nějaká štěňátka volná, tak pokud budete mít zájem, tak nás můžete kontaktovat na email starmoravia@seznam.cz nebo na tel 606 183 293. Více info o vrhu na úvodní stránce našeho webu. Sem budeme postupně přidávat aktuální fota štěňátek. 

grace-stenatka.jpg

grace-stenatka-2.jpg

 


 

Grace 48 den březosti

 

grace-56-den-3.jpg

grace-48-1.jpg

 


 

Hak Star Moravia

 

10.6.2017 se v Praze konala Jubilejní 20 Klubová výstava jezevčíků.  Naši CHS zastupoval a svoji premiéru na výstavě měl HAK Star Moravia ( Grace Star Moravia x Artex z Raholin) manželů Jelínkových z Chotěboře. Hak při předvádění! trošku zlobil", tak si od pana rozhodčího odnesl ocenění VD. Přesto jeho majitelům děkujeme za prezentaci a těšíme se, až ho někde zase na výstavě potkáme:-)

 

hak-2.jpg

hak-1.jpg

 


 

Naše "modelky"

 

Že jsou naši psi " všestranní" dokazují i fotky z veterinárního kongresu v Hradci, kde Elba a Kira posloužily jako pacientky před předvádění sonografických přístrojů:-)

 

elba-hradec.jpg

kira-hradec-2.jpg

 


 

Grace 35 den březosti

 

Grace už se nám začíná kulatit, jak je vidět na fotce. V pozadí je její maminka Eyra of Lady Erica, která nedávno oslavila svoje deváté narozeniny... Štěňátka by se měla narodit první týden v červenci, tudíž k odběru budou počátkem září. Pokud budete mít zájem o štěňátko z tohoto spojení, tak můžete volat na tel 606 183 293 nebo psát na email starmoravia@seznam.cz

grace-35-den.jpg

grace-plakatek.jpeg

 


 

Opožděné novinky :-)

 

A konečně o víkendu 27-28.5.2017 se na Slovensku konala soutěž v norování MSBLT. Naši CHS tentokrát zastoupil Bush z Jirgalova dvora. Oba dva dny si vedl skvěle a oba dva dny měl hlavu, jednou za 24 vteřin a podruhé za 20 vteřin. Oba dva dny dostal CACT, CACIT a CCT. Tímto manželům Demčákovým velice gratulujeme! 

bush-norovacky.jpg

V sobotu 13.5.2017 nás potěšil náš odchovánek vrhu H jezevčík Herry. Ten měl svoji premiéru na zkouškách vloh v Třebíči, které dokončil v I.ceně se 177 body. Pro jeho majitelku Lenku to byla také zkoušková premiéra a my jim tímto oběma gratulujeme! 

herry.jpg

 

Počátkem května proběhlo plánované krytí naší jezevčice Grace. Tentokrát jsme nejeli zas tak daleko. Krásného a šikovného psa jsme vybrali u manželů Kubíčkových v Hrušovanech u Brna. Sebastian, po domácku Bastík, se narodil ve stejné CHS jako naše jezevčice Eyra ( maminka Grace) a to u manželů Filípkových. Tímto krytím se nám podařilo spojit všechny je´jich tři chovatelské stanice včetně té naší:-)  Pro Sebastiana to bylo první krytí a nyní již můžeme prozradit, že dopadlo dobře a na začátku července se stane Grace maminkou svého druhého vrhu. 

 

sebastian.jpg

grace-kryti-1.jpg

 

V sobotu 22.4.2017 měla naše Derby z Jirgalova dvora zkouškovou premiéru. A svoji premiéru měla také její vůdkyně:-) Společně pak dokončily zkoušky vloh pořádané OMS Brno - město. Zkoušky se konaly v Přízřenicích. Derby měla štěstí, narazila jak na bažanta, tak na zajíce. Celkově si odnesla od pánů rozhodčích tři trojky a zkoušky dokončila s celkovým počtem 219 bodů v I. ceně. 

Následně o týden později Derby na Klubové výstavě v Kelči prošla úspěšným výběrem do chovu. 

derby-zv.jpg

derby-zv-2.jpg

Tak trochu se zpožděním přinášíme další novinky. 

Pony štěňátka už jsou v nových domovech a občas nám chodí fotky, za které jejich novým majitelům velice děkujeme. 

astor.jpeg

aston.jpeg

arny.jpg

 


 

Pony štěňátka 8 týdnů

 

Nové fotky štěňátek, za které děkujeme Lucce Pajerové, si můžete prohlédnout zde: https://goo.gl/photos/eCCzxTUmjwDhkZ3c7

Všechna štěňátka už jsou v nových domovech a my přejeme jejich majitelům, aby jim dělali samou radost! 

img_0574.jpg

img_0452-2.jpg

received_10208523715402789.jpeg

 


 

Pony štěňátka 6 týdnů

 

Štěníci rostou jak z vody, tak jsme jim zkusili nahodit " udičku" s letkou.. A ejhle, kluci začali krásně vystavovat... Video ke shlédnutí zde: 

https://www.youtube.com/watch?v=meGnOWeKwvw

Stále máme dva žemlové pejsky volné, tak v případě zájmu o ně nás můžete kontaktovat na tel 721 759 009 nebo na emailu d.jirgala@seznam.cz

img_20170421_193949.jpg

img_20170421_193933.jpg

21.jpg

 


 

Kira vystavení zajíce

 

Začalo jaro a nám i výcvik našich psů.. Zde je jedno video ke shlédnutí, kde naše Kira ( Elza z Hroudova dvora) vystavuje v porostu řepky zajíce.. 

https://www.youtube.com/watch?v=D49EttoAUvA

 

 


 

Pony štěňátka 5 týdnů

 

Peťa Dohnalová nám udělala pár nových fotek našich malých pointříků.. Moc jí za to děkujeme:-)

Stále máme dva žemlové pejsky volné, rezervace možná na tel 721 759 009 nebo d.jirgala@seznam.cz. 

Více info o vrhu zde: https://bergiezchejvalskychlesu.estranky.cz/clanky/xaira-z-mesinske-hajovny-vrh-a-poi/

 

18.jpg

2.jpg

 

 

11.jpg

5.jpg

7.jpg

15.jpg

 


 

Další úspěch Bushe

 

Ze Slovenska došla opět skvělá zpráva! Bush z Jirgalova dvora se stal TOP border teriérem na Slovensku za rok 2016. Moc tímto manželům Demčákovým gratulujeme! 

 

bush-2016.jpeg

 


 

Derby nové fotky

 

derby6.jpg

derby7.jpg

 


 

Štěňátka 14 dní

 

Štěníci rostou jako z vody. Ve 2 týdnech už mají skoro 2 kg! Také už koukají, štěkají, vrčí, lezou, stavějí se na nožky, prostě se z nich stávají pejskové:-) Mají za sebou také první odčervení a stříhání drápků.  K zamluvení jsou stále všichni tři pejsci žemlové barvy.

 

pony14-dni.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

pony14-dni-2.jpg

 


 

Jarní zprávy ze Slovenska

 

V sobotu 11.3.2017 se narodili po Bushovi z Jirgalova dvora ( BRT) 4 štěňátka, 3 pejsci a 1 fenečka. 

14.3.2017 se fenka Ami Angel z Jirgalova dvora (MOK) stala matkou svého druhého vrhu, v počtu 5 pejsků a 4 feneček. Všem moc gratulujeme!! 

 


 

Dante z J.dvora nové fotky

 

dante10.jpeg

dante9.jpeg

 


 

Štěňátka jsou na světě !

 

2.3.2017 naše Pony ( Xaira z Mešinské hájovny) přivedla na svět čtyři pejsky. Tři mají žemlovou barvu ( volní) , jeden je bílooranžový ( zadaný).  

Prostě máme na ty pejsky ale štěstí!! Samí pejsci jak u jezevčíků, bordíků , tak i u pointrů:-) prostě chovka roku! :-)

 

pony-vrh-a.jpg

 


 

Na procházce... 

 

Venku už se pomalu začíná oteplovat...  Při procházce jsme narazili na zvěř. jak na zajíce, tak na bažanty.. Na fotkách je Pony a Derby při vystavování.. Na Pony jde vidět už pomalu se kulatící bříško:-)

 

pony3.jpeg

 

 

 

 

 

pony4.jpeg

derby5.jpg

derby4.jpg

 


 

Bush DUO CACIB

 

O víkendu 4-5.2.2017 se konala v Brně mezinárodní výstava psů DUO CACIB. Naše CHS zastupoval pouze Demčákovic Bush z Jirgalova dvora ze Slovenska. Po oba dny Bush nastupoval ve třídě šampionů. Bušík si v sobotu odnesl od paní rozhodčí z Finska hodnocení V1, CAC, CACIB a BOS. V neděli posuzoval pan rozhodčí z Dánska a Bušík opět kraloval. Kromě ocenění V1, CAC, CACIB si odnesl také titul BOB. Velice manželům Demčákovým gratulujeme a děkujeme za krásnou prezentaci naší CHS. 

 

bush-tulln.jpg

 


 

Bordíci v nových domovech

 

Všichni malí bordíci vrhu C z Jirgalova dvora už jsou ve svých nových domovech.. Jejich pánečkům přejeme, aby všechny jejich dny s novým kamarádem byli těmi nejkrásnějšími:-)

Už nám došly i první fotky z nových domovů.. Spokojený Cyril a Crazy nesoucí se v kýblu při zakrmování  zvěře:-)

cyril1.jpeg

crazy1.jpeg

 


 

Dante DKK

 

Ze Slovenska došla další skvělá zpráva. Dante z Jirgalova dvora má také DKK 0/0 a negativní test na dlouhosrstost! Gratulujeme! Je to již třetí potomek po Barceloně, který má DKK 0/0 :-)

dante3.jpg

 


 

Barcelona krytí...

 

Krátce po novém roce proběhlo taktéž úspěšně krytí naší fenky maďarského ohaře, Barcelony Star Moravia. Pro Barcelonu jsme vybrali mladého psa Bastiena Vives Bohemia. Bastien zatím žádné potomky nemá a bylo to jeho první krytí. V jeho žilách koluje výborná pracovní krev a ve spojení s naší úspěšnou Barcelonou by toto spojení mohlo být docela zajímavé...  Rezervaci štěňátek přijímáme na telefonu 606 183 293 Zdena Heuslerová nebo na emailu starmoravia@seznam.cz. Štěňátka by se měla narodit začátkem března. Více o vrhu zde: https://bergiezchejvalskychlesu.estranky.cz/clanky/barcelona-star-moravia-vrh-e-mok/

sono.jpg

 


 

Pony krytí...

 

Na Nový rok proběhlo plánované krytí naší pointry Pony ( Xairy z Mešinské hájovny). Tím vyvoleným je pes importovaný ze Srbska BAK, který žije v CHS z Mešinské hájovny u Jirky Drábka. Více o něm na stránkách Mešinské hájovny zde: http://www.mesinskahajovna.cz/

V případě Vašeho zájmu o štěňátko z tohoto perspektivního  pracovního spojení můžete kontaktovat Davida na tel 721 759 009. Narození štěňátek očekáváme koncem února.  Více o vrhu zde: https://bergiezchejvalskychlesu.estranky.cz/clanky/xaira-z-mesinske-hajovny-vrh-a-poi/

pony-plakatek.jpeg

 


 

Bordíci 7 týdnů

 

Za pěkné fotky našich malých bordíků, moc děkujeme Peti Dohnalové.  Všichni pejsci jsou již rezervovaní a za nedlouho se rozutečou do svých nových domovů, kde budou pomáhat svým novým majitelům v lovecké praxi a dělat jim milou společnost. 

calimero.jpgCalimero

pan-fialovy.jpgCorby

Coddypan-modry.jpg

crazy.jpgCrazy

Cyrilcyril.jpg

vrh-c-z-jirgalova-dvora.jpg

 


 

Vrh D z JD DKK

 

Ze Slovenska nám došla skvělá zpráva. D´Cézar a Donna z Jirgalova dvora mají DKK 0/0 !! Gratulujeme!!

Navíc Cézar má negativní test na gen dlouhosrstosti L/L! Gratulujeme! 

 


 

Mezinárodní výstava Nitra

 

Ve dnech 14-15.1.2017 se konala v Nitře mezinárodní výstava psů. Naši CHS prezentoval pouze D´Cézar z Jirgalova dvora, který svou třídu vyhrál a odnesl si ocenění CAC. Tím dokončil  slovenský šampionát krásy. Gratulujeme a děkujeme za prezentaci!! 

 

cezar1.jpeg

cezar-ss.jpeg

 


 

Vrh C 6 týdnů

 

Štěňátka už se moc nedají fotit... Snad jen když spí:-)

 

7t.jpg

 


 

Vrh D z Jirgalova dvora

 

Podařilo se nám dát dohromady nové fota štěňátek vrhu D z Jirgalova dvora( Barcelona Star Moravia a Mohoskoi Móci ), narozené 5/2016

 

derbybm.jpg

Derby

cezar2.jpeg

D´Cezar

dante8.jpeg

Dante

dajuna--jd.jpg

Dajuna

donna.jpg

Donna

dessy3.jpg

Dessy


 

Bergie 10 let

 

Dne 12.ledna oslavila svoje desáté narozeniny naše Bergie z Chejlavských lesů, díky které jsme poznali kouzlo ohařů.... Ještě dnes, ve svých deseti letech, Berynka svou vitalitou a chutí do práce strčí do kapsy nejednu mladší kolegyni. Také na dvoře si stále sjednává pořádek a je tou nejdůležitější, kterou ostatní naše fenky plně respektují! Do dalších let přejeme moc a moc zdravíčka Bery! :-) Na fotce je se svojí dcerou Barcelonou Star Moravia (vlevo) a svojí vnučkou Derby z Jirgalova dvora (vpravo). 

biba-10.jpg